DJI 00 boon agro web
Over Boon Techniek

Over Boon Techniek

De duurzame maat in agro- en energietechniek

Boon Techniek is een familiebedrijf met 45 jaar ervaring in agro- en energietechniek. Onze kennis en ervaring zijn toonaangevend. We houden van persoonlijk contact. Zo komen we samen tot de juiste technische oplossingen voor elk bedrijf.

 MMK HR 0

Onze visie

Als geen ander weten we bij Boon Techniek dat kwalitatief hoogwaardige oplossingen nodig zijn voor de groei van een bedrijf. Maar we weten ook dat elke stal of bedrijf anders is. Goede en eerlijke adviezen op maat zijn ons antwoord. We kiezen nooit voor de snelle weg; onze technieken zijn voor de lange termijn. Dat geldt ook voor de relatie die wij aangaan met elke klant.

Onze missie

Wij ondersteunen in de creatie van een zo goed mogelijk leefklimaat voor elk dier en een goed energie perspectief voor iedere klant. Dat doen we door het delen van kennis, het geven van advies en door aanleg en onderhoud van kwalitatief hoogwaardige elektrotechnische installaties.

Januari 1977
Januari 1980
Januari 1981
Januari 1986
Januari 1992
Januari 1997
Januari 2009
Januari 2014
Juni 2023
Juli 2023
Januari 1977

Hoe het begon

De 22-jarige Henk Boon maakt zijn eerste ventilatiegordijn. Dit doet hij op een naaimachine op de boerderij waar hij woont, 100 meter vanaf de huidige locatie van Boon Agrosystems. Henk is opgegroeid op een gemengd agrarische bedrijf met rundvee, varkens en pluimvee. Door de ombouw van pluimveestallen, van scharrel- naar batterijhuisvesting, ontstaat er behoefte aan betere ventilatiesystemen.

Januari 1980

Ria

De kwaliteit van het werk wekt meer en meer de interesse van ander pluimveehouders. Henk krijgt het drukker en drukker: grotere projecten en ook andere agrariΓ«rs. Hij trouwt in 1980 met Ria. Ze gaan wonen aan de Barnseweg. Vanaf dat moment, tot op de dag van vandaag, is Ria actief betrokken bij Boon Agrosystems.

Januari 1981

Eerste werknemer

In 1981 verwelkomen Henk en Ria de eerste werknemer van het bedrijf: Marius van Voorthuizen, de broer van Ria. Hij is tegenwoordig servicemonteur bij het bedrijf. Het bedrijf blijft groeien. Dit is mede het gevolg van het aanbieden van andere activiteiten, altijd gericht op de agrarische sector. Ventilatie, elektra en automatisering vormen vanaf dat moment de drie pijlers van het bedrijf

Januari 1986

Gallinova

Wim van Maanen, Gerrit van Maanen en Ap Ploeg, allen nog steeds actief voor Boon Agrosystems, versterken in de jaren tachtig onder meer het team. Het beeld komt uit 1986. Toen bemensten we een stand op de kleindieren- en bedrijfsbeurs Gallinova.

Januari 1992

Ruimte gezocht

De gebrekkige ruimte is een groeiend probleem aan het begin van de jaren negentig. Aan de Barnseweg en de Espeterweg neemt het bedrijf meer en meer plek in. Dit kan niet zo doorgaan. Aan de horizon gloort een oplossing. De pluimveestal aan de Barnseweg zal namelijk moeten wijken vanwege de nieuwbouw van de wijk Norschoten. De stankcirkel zou de geplande woningen hinderen. Is dat niet een geschikte plek om alle bedrijfsactiviteiten in onder te brengen? Het antwoord is uiteindelijk positief.

Januari 1997

Modern onderkomen

Er vindt een feestelijke opening plaats van het verbouwde, moderne onderkomen aan de Barnseweg. Dit is de plek waar het zijn vleugels verder kan uitspreiden. Naast Henk en Ria telt het personeelsbestand tien personen. Het bedrijf richt zich inmiddels op een breed pallet van activiteiten in de agrarische sector.

Januari 2009

Nieuwe generatie

Een nieuwe generatie dient zich aan in de persoon van zoon Wilbert. Als 9-jarige was hij, halverwege de jaren negentig, al regelmatig in de bedrijfshal te vinden om medewerkers te helpen. Vanaf zijn 11e gaat hij in de β€˜Boonbusjes’ mee op klus. Succesvol rondt hij later een hbo-studie elektrotechniek en bedrijfskunde af. Hij is ook de man achter de introductie van zonnepanelen bij Boon Agrosystems in 2008. Het is dan ook geen verrassing als Wilbert in 2009 samen met Henk en Ria de scepter gaat zwaaien over het familiebedrijf.

Januari 2014

Automatisering

Boon Agrosystems groeit ondertussen gestaag door. Steeds grotere projecten, met toenemende aandacht voor automatisering. Klanten komen al lang niet meer alleen uit Nederland. Ook in BelgiΓ«, Duitsland en andere landen weet men het bedrijf te vinden. Inmiddels is het personeelsbestand gegroeid naar 25 mensen. Het Barneveldse pand is dikwijls te klein.

Juni 2023

Boon Agrosystems wordt Boon Techniek

Vanaf juni 2023 gaan we door het leven als '𝗕𝗼𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗰𝗡𝗻𝗢𝗲𝗸'.

We blijven actief in de agrotechniek, maar breiden onze ventilatiegordijnen uit richting de industriΓ«le toepassingen. Daarnaast zijn we ook steeds meer werkzaam in de energietechniek. Denk hierbij aan duurzame technieken zoals opweksystemen door zon- en windenergie en energieopslag.

π˜½π™€π™€π™£ π™π™šπ™˜π™π™£π™žπ™šπ™  π™€π™’π™¨π™˜π™π™§π™žπ™Ÿπ™›π™© π™—π™šπ™©π™šπ™§ π™€π™£π™―π™š π™¬π™šπ™§π™ π™―π™–π™–π™’π™π™šπ™™π™šπ™£!

Juli 2023

Henk Boon †

Oprichter en mededirecteur Henk Boon is op 23 juli 2023 overleden. Vanaf de start in 1977 tot aan zijn overlijden heeft Henk zich met veel passie ingezet voor het bedrijf. Henk was erg handig . Hij bedacht ventilatieoplossingen voor stallen. Daar was en is veel belangstelling voor. Het meedenken met de agrarisch ondernemer deed hij graag. We zijn dankbaar voor wat hij voor ons heeft betekent.

Met respect zullen we Henk blijven herinneren.

[www
[www
[www
[www
[www
[www
[www
[www
Picsart  0      (00)
Henk Boon  kopie
DJI 0 boon agro web

Waarom Boon Techniek

Solide

Wij komen met structurele oplossingen van hoogwaardige kwaliteit. We kiezen niet voor de snelle weg, maar voor stevige agrosystemen voor de lange termijn.

Betrouwbaar

Klanten kunnen vertrouwen op onze goede en eerlijke adviezen, producten en diensten. Ze kunnen er ook op vertrouwen dat wij elke afspraak nakomen.

No-nonsense

Wij zijn er voor onze klanten. Zij kunnen rekenen op snelle en duidelijke antwoorden van vakmensen die er Γ©cht verstand van hebben.

Flexibel

Wij passen ons aan elke situatie aan. We zijn 24 uur per dag bereikbaar voor onze klanten en staan altijd klaar om een stap extra te zetten.

Vooruitstrevend

Onze producten ontwikkelen we door op basis van vragen uit de markt en veranderende wet- en regelgeving. We lopen voorop in innovatie.
boon wilbert boon 0
Wilbert Boon Directeur

Al op jonge leeftijd liep Wilbert mee in het bedrijf. Sinds 2009 is hij directielid van Boon Techniek en is hij een belangrijk gezicht naar buiten.

boon ria boon 0
Ria Boon Directeur

Ria is net als haar man Henk vanaf het begin betrokken bij het familiebedrijf. Ze is met haar empathisch vermogen een onmisbare schakel op de werkvloer.

aeda d0 b bdff aa
Wim van Maanen Teamleider elektra

Wim stuurt onze elektra afdeling aan. Hij is de schakel tussen medewerkers binnen en buiten.

Bert website
Bert van Dijk Teamleider gordijnen

Bert is hΓ©t gezicht achter onze gordijnen afdeling. Hij is verantwoordelijk voor de realisering van de werkzaamheden in de ventilatiesystemen.

boon bert koudijs
Bert Koudijs Commercieel medewerker

Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in stalelektra en automatisering. Als commercieel medewerker is hij één van onze gezichten naar buiten.

boon jan van steenbergen
Jan van Steenbergen Commercieel medewerker

Jan weet echt alles over ventilatie en zijwanden. Voor vragen over onze mogelijkheden in gordijnsystemen, is hij de juiste persoon.

Gert website
Gert van Dijk Planner en werkvoorbereider

Als het gaat om planning en werkvoorbereiding, is Gert de spin in het web.

Ook een maat in techniek nodig?

Persoonlijk contact, dat hebben wij ook graag. Samen komen we tot een mooi en duurzaam plan van aanpak voor uw bedrijf. 

MMK IMGL0 HR 0