DSC0
Warmteterugwinning

Warmteterugwinning

Hubers

Hergebruik van energie

Warmteterugwinning biedt kans op financiƫle besparingen door hergebruik van energie in ventilatielucht. Als partner van Inno+ en dealer van AgroSupply leveren en onderhouden wij systemen die hiervoor zorgen. Warmteterugwinning is vaak toe te passen in combinatie met een luchtwasser. Ook als dit niet het geval is, zijn er mogelijkheden om warmte uit ventilatielucht te benutten.

Besparing en subsidie

Kippen en varkens produceren een grote hoeveelheid warmte. Door slimme toepassing van warmtewisselaars en (eventueel) warmtepompen is het mogelijk om een groot gedeelte van deze energie te hergebruiken. Warmteterugwinning levert een hoog rendement op. Gemiddeld is de besparingen 60 tot 70 procent, met een terugverdientijd van twee tot acht jaar. Belastingvoordelen (waaronder EIA) en subsidieregelingen maken de investering ook aantrekkelijk.

00

Fijnstofemissie

Uitgaande lucht van warmtewisselaars gaat langs de (vochtige) lamellen van de inkomende lucht. De stofdelen blijven op deze manier kleven aan de kunststof lamellen van de wisselaar. Afhankelijk van de hoeveelheid afzuiging op de wisselaar, mag geteld worden met 13%, 31%, 50% of zelfs 80% reductie. Een en ander afhankelijk van de diergroep en het stalsysteem.

Uitgaande van gelijke luchtstroom van inkomende lucht als uitgaande lucht ligt het thermisch rendement van een lucht/lucht warmtewisselaar rond de 80%. Dit betekent bij 20 graden staltemperatuur en 0 graden buitentempratuur de inkomende lucht 16 graden bedraagt. Een grote temperatuurwinst welke voortkomt uit de warmte in de afgewerkte lucht.

0 0 Clima 00 unit

Ook een maat in techniek nodig?

Persoonlijk contact, dat hebben wij ook graag. Samen komen we tot een mooi en duurzaam plan van aanpak voor uw bedrijf. 

MMK IMGL0 HR 0